Zaznamki

Wartales

Alternativna imena:

Wartales je sodobna potezna strateška igra. Nekoliko nenavadno je videti dobro grafiko v igri tega žanra. Iz nekega razloga razvijalci takšnih iger najpogosteje poskušajo posnemati klasiko in žrtvovati kakovost grafike, tako da ima igra klasičen videz. Lepo je videti, da obstajajo podjetja, ki ustvarjajo nekaj svojega in ne poskušajo poustvariti tretjih junakov na sodoben način.

Igra se odvija v imperiju Edoran, ki ga je opustošila velika kuga.

Pred igranjem Wartales izberite regijo, zaenkrat so v igri tri, a razvijalci obljubljajo veliko več.

Trenutno na voljo:

  • Vertruz
  • Tiltren
  • Artes

Ni tako malo za začetek. Ko boste prebrali ta tekst, jih bo morda že ducat.

Sedaj pa sestavite svojo ekipo plačancev in se odpravite raziskovat province brezmejnega imperija.

Na začetku se bodo vaši borci med seboj malo razlikovali po sposobnostih. Ko igrate v določenih situacijah, lahko nekateri med njimi pokažejo talent za odpiranje ključavnic ali prikrivanje, nekdo pa se bo izkazal za močnejšega borca ali lokostrelca. Tako se odpirajo dodatne specializacije.

Štiri veje razvoja

  1. Moč in moč
  2. Trgovina in blaginja
  3. Zločin in kaos
  4. Skrivnosti in modrost

Razvijte smer, ki se vam zdi prednostna za borca.

Poleg glavne zgodbe vas na potovanjih čaka ogromno majhnih nalog. Izpolnite vse naloge, zaslužite denar in izkušnje.

Na potepu boste pogosto naleteli na sovražnike, ki jih je v razbitem imperiju veliko. Roparji, dezerterji in celo agresivne zveri. Ni nujno, da se vsakič zapletete v prepir, lahko ste pametni in razbremenite situacijo z dobro šalo ali pa se samo oddolžite.

Bitka poteka v poteznem načinu. Videli boste dve vrstici življenja za vsakega borca. Prvi je moč oklepa, drugi pa zdravje. Najprej gre v porabo oklep, nato pa zdravje. Ko sta obe črti izčrpani, lik prejme oznako ob smrti in vsak še tako šibek udarec bo zanj zadnji. Namesto padlih borcev lahko najamete druge, vendar to ni popolna zamenjava. Zato je bolje narediti vse, da ne izgubite prvotne sestave odreda.

V igri imate veliko priložnosti, na poznejših ravneh lahko celo prevzamete nadzor nad celotnimi območji.

Oprema in orožje igrata pomembno vlogo pri bojni moči enot. Poskusite opremiti svojo majhno vojsko z najmočnejšim orožjem in oklepom. Vse stvari je mogoče izboljšati, in če želite, lahko celo ustvarite nove.

Svojim ljudem boste morali plačati dnevne plače in poskrbeti za hrano.

Igra je trenutno v zgodnjem dostopu, vendar praktično ni težav in je veliko vsebine. Kasneje bodo razvijalci dodali še nekaj kampanj in obljubili, da bodo popestrili že tako velik arzenal orožja. Kot je razvidno iz prejšnjih izdelkov podjetja razvijalca, to niso prazne obljube.

Wartales na PC žal ni mogoče prenesti brezplačno. Igro lahko kupite na platformi Steam, še posebej, če to storite pred izidom, jo lahko dobite s popustom.

Začnite igrati zdaj, to je trenutno ena najboljših poteznih strategij!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more