Zaznamki

Valheim

Alternativna imena:

Valheim je vsekakor omembe vredna igra. To je RPG, vendar je tudi eden najboljših simultacij preživetja v odprtem svetu. Lepa grafika v klasičnem slogu in zelo dobra zvočna spremljava čaka igralce v tej igri. Poleg tega je igra kooperativna, igrate jo lahko tako sami kot s prijatelji. Co-op načinu se lahko pridruži do 10 igralcev.

Preden začnete igrati Valheim, se seznanite s skandinavskim epom. Povedali vam bodo, da je po bitki vrhovni bog Odin poslal nasilne ujetnike v deseti svet, imenovan Valheim. Po tem je odrezal veje Yggdrasila, ki povezujejo ta svet z drugimi svetovi. Toda čez nekaj časa je Odin ugotovil, da so ujetniki preživeli in da načrtujejo zlo proti preostalim svetom. Nato je Odin poslal duše bojevnikov iz Mitgarda v Valheim, da preprečijo te načrte.

Med igro boste prav takšen bojevnik. Orjaški krokar vas bo popeljal v samo središče in od tam morate začeti svoje popotovanje po deželi Valheim.

V tej igri ni tako malo dežel, da je ne morete preteči v nekaj urah.

Obiskali boste:

  • Meadows
  • Črni gozd
  • Barje
  • Gore
  • Plains

In to je le del seznama. Toda najprej poiščite materiale za orožje in orodje.

Če želite iti na naslednjo lokacijo, morate najti in premagati šefa trenutne lokacije. Včasih ga je težko premagati, včasih pa ga je težko najti. Ko premagamo šefa, dobimo njegovo trofejo in jo obesimo na kavelj v naselju.

Pri prehodu ne zbirate le virov za ustvarjanje orožja in oklepov zase, temveč tudi opremite svoje naselje. Pri tem niste omejeni, lahko za nekaj časa pozabite na zgodbeno kampanjo in začnete graditi, poustvariti na primer mesto iz druge igre. Nekako je kot Minecraft. Gradnja je zanimiva, gradnja upošteva celo zakone fizike. Treba je pravilno izračunati težo zgradbe in potrebno moč nosilcev, sicer se bo vse zrušilo. Pri pridobivanju virov je vredno biti previden, zlahka vas lahko celo pribije drevo.

Gradnja, nastanek naselja ni omejen. Zasadi vrt, zasadi vrt. Vzgajajte čebele ali celo nabavite psa in mačko.

Celotno gospodinjstvo potrebuje zaščito, vse je treba pravočasno obgraditi s stenami, sicer trol, ki je taval na svetlo, zagotovo ne bo ugajal vam in drugim prebivalcem vasi.

Za gradnjo boste potrebovali materiale. Za dostavo vsega, kar potrebujete, boste lahko uporabljali čolne. Na začetku igre bo to preprost splav, sčasoma pa bo mogoče zgraditi dolgo ladjo. A ni vse tako preprosto, to ni motorni čoln in se boste morali naučiti uporabljati jadro, glede na to, da veter ni vedno ugoden.

Hrana ima v igri nenavadno vlogo. Nisi v nevarnosti, da umreš, vendar te hrana poživi in različne vrste hrane imajo različne učinke.

Tudi bojni sistem ni prikrajšan za pozornost razvijalcev, vse je zelo realistično. Različni sovražniki imajo lahko šibkost do določenih vrst orožja, to je najbolje upoštevati, zlasti v bitkah s šefi.

Valheim brezplačno prenesite na PC, žal ne bo delovalo. Toda to igro lahko kupite na igrišču Steam ali na uradni spletni strani.

Začnite igrati takoj in se prepričajte, da je to ena najboljših iger tega žanra!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more