Zaznamki

Total War: Warhammer 2

Alternativna imena:

Total War: Warhammer 2 je še ena mojstrovina iz vesolja Warhammer. Razvijalci so velikanski zemljevid razdelili na tri dele in izdali tri ločene igre. Tukaj je drugi del. To je resna fantazijska strateška igra z bojem v realnem času. Če je to prva igra v seriji, ki jo igrate, ne pozabite dokončati vadnice na začetku, sicer bo težko ugotoviti, kaj je kaj. Kljub dejstvu, da je to le del trilogije, je grafika tukaj bistveno izboljšana v primerjavi s prejšnjimi igrami v ciklu. Obstajajo še druge spremembe, več o njih spodaj.

Pred igranjem Total War: Warhammer 2, morate izbrati eno od frakcij. V igri so štiri glavne frakcije.

  • Skaven podgane. Borijo se številčno, najbolj skrivnostni, nikoli ne veš, kje jih srečaš.
  • Plazilci, kot ni težko razumeti po imenu, kuščarji. Ta frakcija ima zelo močne bojne enote, velikanske dinozavre, zmaje in še veliko več.
  • Temni vilini imajo najbolj razvito gospodarstvo v igri. So zelo krvoločni, za vse svoje obrede žrtvujejo ogromno sužnjev.
  • Visoki vilini so rojeni diplomati, z lahkoto lahko nasprotujejo sosednjim državam in nato premagajo obe strani.

Vsaka frakcija ima svoj nabor enot, zgradb, bojnih slogov, kontrolnih funkcij in celo svoj edinstveni vir, potreben za glavni obred.

Obstajajo manjše frakcije iz prejšnjih delov, vendar ne boste mogli igrati kot njih.

Na začetku igre so vsi udeleženci daleč drug od drugega na različnih koncih zemljevida. To omogoča bolj umirjen začetek igranja ter razvoj gospodarstva in vojaških zadev pred prvimi spopadi.

Obstajata dve vrsti zmage.

  1. Vojaško, če ima vaša vojska dovolj moči, da se spopade z vsemi tekmeci.
  2. Ali nalogo, če lahko dokončate vse zgodbe in izvedete glavni obred, ki bo po vaši volji upognil velikanski vrtinec v središču zemljevida.

Vrtinec so ustvarili čarovniki visokih vilinov, da bi zaščitili svet pred bitji kaosa. Toda od takrat so izgubili nadzor nad njim, saj je postal nestabilen. Vaša naloga je, da prevzamete nadzor nad njim z izvedbo ustrezne slovesnosti.

Sliši se preprosto, a v resnici ni. Z vojaško zmago je vse jasno, težko se bo spopasti z več nasprotniki.

Z obredom je vse drugače. Ko boste imeli dovolj virov za izvedbo, boste lahko začeli obred v treh naključno izbranih mestih na vašem ozemlju. Ta mesta postanejo nekaj podobnega svetilnikom za sovražne vojske za deset obratov. Bodite pripravljeni na dejstvo, da bodo vsi sosedje dvignili orožje proti vam. Poleg tega se bo več vojsk kaosa pojavilo na mestih, kjer bi jih najmanj želeli videti, in začele zažigati vaša naselja eno za drugo. Če vam uspe preživeti, ste zmagali, če ne, bo obred prekinjen in ne boste mogli kmalu začeti novega.

Poleg glavnega obreda so v igri še drugi. Ne pozabite nanje. Izvajanje obredov lahko prispeva k pridobivanju virov ali okrepi vojske. Včasih je to izhod iz na videz izgubljene situacije.

Total War: Warhammer 2 brezplačno prenesete na PC, žal ne bo delovalo. Igro lahko kupite na portalu Steam ali na uradni spletni strani.

Igra je mojstrovina, ki je ne smete zamuditi, če ste ljubitelj strategije. Namestite igro takoj!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more