Zaznamki

Zob in rep

Alternativna imena:

Tooth And Tail je nekoliko nenavadna strateška igra v realnem času. Igra ima grafiko slikovnih pik, ki jo imajo tako radi številni neodvisni studii, a v tem primeru so jo dobro opravili. Glasovna igra je odlična, prav tako glasba. Igra je zelo atmosferska.

Igra ima zaplet in je precej zanimiva, kar v takih igrah ni vedno potrebno. Dialogi so lepo napisani in ne brez humorja.

Dogajanje se odvija v 19. stoletju, v svetu, kjer ni ljudi, družbo pa sestavljajo živali različnih vrst. Nekaterim prebivalcem kronično primanjkuje hrane in se, da bi premagali prehransko krizo, odločijo za meso. Duhovništvo, ki ga vodi Arhimed, pripravi loterijo, ki odloči, katerega od prebivalcev je mogoče pojesti.

Toda kmetje, ki so ugotovili, da takšen sistem postavlja plemstvo v preveč privilegiran položaj, sprožijo revolucijo, da bi strmoglavili zatiralce.

Duhovščina se poskuša hliniti nevtralno, medtem ko podpira aristokracijo in tajno policijo. Toda prebivalci imajo najbolj zahrbten načrt, ki, kot kaže, ne more ogroziti nikogar.

Podrobnosti lahko izveste, ko igrate Tooth And Tail

V igri boste v čevljih vodje ene od frakcij po vaši izbiri.

Skupaj so štirje ulomki:

  • meščanov
  • Kulturni
  • Dolgi plašči
  • KSR

Vsaka frakcija ima svoje enote in sedež.

Soočenje razvije dve frakciji proti drugima dvema.

Na voljo sta dva načina igre:

  1. Kampanja
  2. Co-op način

V sodelovalnem načinu na istem računalniku se lahko igrate z enim od svojih prijateljev tako, da programirate različne dele tipkovnice ali povežete dve igralni ploščici.

Igra je optimizirana za uporabo igralnega ploščka in ima zato zelo nenavaden nadzor enote.

Vodja vaše frakcije, vojskovodja s transparentom, deluje kot kazalec. Vsi vojaki vaše vojske mu sledijo in napadajo naletele sovražnike in sovražne zgradbe. Sprva je lahko ta nadzorna shema nekoliko nenavadna. Gradnjo zgradb, vojašnic za najem vojakov in obrambnih objektov vodi isti general zastavonoše.

Glavni vir v igri je hrana. Čete najemajo za hrano, z njo pa plačate gradnjo zgradb.

Hrano lahko dobite na kmetijah, ki se nahajajo okoli mlinov. Prašiči delajo na farmah, odgovorni so tudi za obrambo teh objektov. Takoj, ko se pojavijo sovražne čete, prenehajo z delom, vzamejo pištole in se začnejo braniti. Ne bodo se mogli dolgo upirati premočnejšim silam sovražnika, a na ta način boste imeli čas, da jim priskočite na pomoč.

O izidu bitk odloča predvsem velikost vojske in vrsta borcev, ki jo sestavljajo. V igri ni bojnih taktik, ki bi lahko spremenile izid bitke zaradi posebnosti upravljanja moštva. Sam general zastavonoše ne sodeluje neposredno v bitki, vendar lahko povzroči škodo, zato ga poskušajte ne pustiti dolgo časa v središču bitke.

Tooth And Tail brezplačno prenesite na PC, žal vam ne bo uspelo. Igro pa lahko kupite na platformi Steam ali na uradni spletni strani.

Začnite igrati, da preprečite grabežljivim aristokratom, da bi užalili revne kmete!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more