Zaznamki

Protokol Callisto

Alternativna imena:

Igra Calipso Protocol, v kateri lahko poskusite preživeti v svetu groze, od katerega vam zmrzne kri. Grafika je dovolj dobra in realistična, da lahko najstrašnejši prizori vsakogar prestrašijo. Zvočna zasnova naredi igro še bolj atmosferično.

Predvsem je igra primerna za ljudi, ki si radi žgečkajo živce. Dejanja, opisana v igri, se odvijajo v daljni prihodnosti, tristo let po naših dneh. V tem času je človeštvo obvladalo potovanje med svetovi in novimi tehnologijami, a postalo še bolj kruto in neusmiljeno. Glavni lik, ki mu je ime Jacob Lee, konča v strogo varovanem zaporu imenovanem Dark Iron, ki se nahaja na Jupitrovi luni. To je temačen kraj, kjer so zapornike spremenili v strašne pošasti, potem ko so na njih izvedli nečloveški poskus. Vaša naloga, skupaj z glavnim likom, je, da lahko preživite na tem mestu, pridete v varno območje in pobegnete iz te strašne ustanove.

V igri moraš narediti veliko stvari hkrati, da preživiš:

  • Raziščite površje planeta in jame v iskanju odgovorov na vprašanja, kdo in zakaj je to storil prebivalcem zaporniške kolonije
  • Poiščite pravo taktiko proti zelo hitro mutirajočim pošastim, ki naseljujejo to srhljivo mesto
  • Zbirajte vire in najdene ostanke, da bi izdelali nove vrste smrtonosnega orožja in oklepov
  • Razvijte bojne sposobnosti in inteligenco svojega lika

Če vam uspe najti ravnotežje med temi nalogami, lahko dosežete uspeh v igri.

Kot je opisano v zgornjem kratkem seznamu, bo iskanje prave taktike izjemno težko. Sovražniki hitro mutirajo in nenehno morate spreminjati slog boja. V nekaterih primerih je najboljša možnost pobegniti ali poskusiti prečkati ozemlje, ne da bi vas opazili.

Precej napreden bojni sistem z velikim arzenalom potez, ki jih bo težko obvladati. To ni igra, kjer je vsak nasprotnik premagan z nekaj kliki miške.

Za izdelavo opreme in orožja boste morali zbrati dobesedno vse, kar vam pride na pot. Na prvi pogled najbolj neuporabne stvari se lahko v spretnih rokah spremenijo v pravo superorožje v kombinaciji z drugimi najdbami.

Zaplet je nekoliko zapleten, a zanimiv, obstajajo stranske naloge, katerih dokončanje bo povečalo raven spretnosti in pridobilo boljšo opremo.

Vseh lokacij ni enostavno najti, območje morate natančno preučiti, vendar ne povzročajte preveč hrupa, da ne bi pritegnili množice sovražnikov.

Igranje Callisto Protocol je težko, a zanimivo, nemogoče je uganiti, kaj čaka za naslednjim vogalom. Ta projekt ne bo všeč vsem, a ljubitelji težkih iger ne bodo razočarani.

Brezplačen prenos protokola Calipso na PC žal ne bo deloval. Igro lahko kupite na portalu Steam ali na spletni strani razvijalca.

Namestite igro zdaj, da se za nekaj časa potopite v vzdušje groze in brezupnosti, ali boste tam lahko preživeli?!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more