Zaznamki

Potepuh

Alternativna imena:

Stray je zelo nenavadna igra, ki jo le pogojno lahko uvrstimo med simulacijo ali RPG. To je do neke mere pravi simulator mačke ali mačke, kot si želite misliti. Spol živali v igri ni izrecno naveden. Grafika je dobra, vendar se nekatere teksture morda ne zdijo zelo jasne, kar lahko igri oprostimo, saj so podrobnosti sveta kot celote impresivne. Glasbeni aranžma je odličen, glasba poskrbi za pravo vzdušje, prisrčno predenje mačka ob določenih dejanjih nasmeje.

Ko začneš igrati Stray, boš moral opraviti veliko pomembnih stvari.

  • teči
  • Skok
  • Poškodbe oblazinjenega pohištva
  • mijav
  • Rešite celotno civilizacijo čutečih robotov iz turobnega obstoja

Na začetku igre ste v obliki mačke, ki teče in raziskuje ostanke mesta po izginotju človeške civilizacije. Po neprevidnem skoku junak igre pade mnogo stopenj nižje, vendar ne umre, ker imajo mačke 7 življenj, ampak se spametuje in začne svojo pot na zgornje ravni do svojih prijateljev. Ko se potepate po območju, v katerem se znajdete, boste ugotovili, da se ta kraj imenuje Vault City 99.

Najprej se boste srečali z majhnim robotom bi-12, ki vam bo zelo koristil med vašimi dogodivščinami, saj vam bo govor lokalnega prebivalstva prevajal v mačji jezik.

Zavetišče naseljuje 99 humanoidnih robotov, ki tam živijo že več stoletij in poskušajo v vsem posnemati življenje ljudi. Zelo hrepenijo in si želijo biti v zgornjem svetu na oceanu, čutiti dih vetriča in občudovati sončne vzhode.

Odhod jim preprečuje majhna in izjemno agresivna vrsta klobučarjev. Ta bitja naseljujejo zapuščene soseske mesta in poskušajo požreti dobesedno vse.

Obstajajo legende, da se je ta vrsta razvila iz mutiranih človeških mikrobov. Na neki stopnji evolucije so te majhne pošasti začele jesti celo kovino, nič slabše od rje. Zato predstavljajo resno grožnjo robotom.

Igra nima globokega filozofskega pomena, vendar je zaplet precej dobro razložen. Mačka, ki pomaga umetni rasi pri premagovanju težav, je videti ganljivo.

Vse navade mačke so zelo natančno prenesene. Animacije so videti izjemno realistične. Zdi se, da so ustvarjalci igre te živali preučevali več ur. Vendar ne mislite, da je to simulator s popolno svobodo delovanja, kjer lahko neomejeno raziskujete svet okoli sebe. Zagotovljeni so vsi premiki in dejanja. Razvijalci so jasno določili meje območij, kamor lahko greste, in predmete, s katerimi lahko komunicirate. Ne bi rekel, da je posebno razočaranje. Prav ta odločitev je omogočila tako realistično risanje in animiranje vsakega dejanja protagonista.

Zaplet igre je linearen in ne boste videli nobenih vej in dodatnih nalog, pa tudi številnih finalov. A hkrati igra pusti izjemno prijeten vtis. Omogoča vam, da preživite večer ali dva v družbi dobre glasbe, čudovite pokrajine postapokaliptične pokrajine, medtem ko obvladate ljubko žival, ki rešuje zapleteno in odgovorno nalogo.

Stray prenesite brezplačno na PC, žal ne bo delovalo. Igro lahko kupite na tržnici Steam.

Igra ob izdaji ni bila draga. Zdaj se pogosto prodaja s popustom in daje veliko pozitivnih čustev za majhno plačilo. Takoj lahko začnete igrati!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more