Zaznamki

Stellaris

Alternativna imena:

Stellaris je ena najpomembnejših in najbolj zapletenih vesoljskih strategij. Igra ima precej dobro grafiko, vendar to ni glavna stvar v igri.

Pred igranjem Stellaris morate izbrati dirko med tistimi, ki so jih predlagali razvijalci, obstaja pa tudi možnost, da ustvarite svojo.

Lahko delate dovolj dolgo, da ustvarite dirko. Obstaja veliko nastavljivih parametrov, dobesedno vse je mogoče spremeniti.

  • Velikost
  • Pogled
  • Silu
  • Značajske lastnosti

To je le minimalna razpoložljiva možnost. Morda bi želeli igrati kot dirka robotov in igro začeti ne na planetu, temveč na vesoljski postaji. Vse je omejeno le z vašo domišljijo.

Ko končate poskuse ustvarjanja dirke, boste morali še vedno paziti na ustvarjanje grba v skladu z vsemi pravili heraldike in izbrati obliko vesoljskih ladij po vaših željah.

Potem ostane le še določiti vrsto in velikost zvezdne karte in lahko igrate.

Na samem začetku igre boste lahko raziskali ogromen del vesolja, kasneje pa se izkaže, da ni tako velik v primerjavi s celotno galaksijo zvezdnih sistemov, zato si boste morali vzeti čas za preučevanje vsakega izmed njih.

Ali obstaja drugo inteligentno življenje in kje se nahaja, boste izvedeli kasneje. Poleg tega je lahko najbolj neverjetne vrste.

V igri ne bo priložnosti, da bi se dolgočasili. Vse je treba nadzorovati.

  1. Določite davke
  2. Razviti znanost
  3. Raziščite nove svetove
  4. Spremljaj razpoloženje v družbi
  5. Vzemite si čas za diplomacijo
  6. Sodelovanje v obrambnih ali osvajalnih vojnah

Ta seznam še zdaleč ni popoln in se dotika le površine tega, kar morate storiti v igri. Poleg tega bo z rastjo velikosti vašega imperija vedno več stvari za početi, saj boste prej ali slej naleteli na druge civilizacije na zunanjih mejah. Medtem ko bo vaše ozemlje vključevalo vedno več planetov, naseljenih z različnimi prebivalci. Za udobje in enostavnost upravljanja lahko svoje ozemlje razdelite na sektorje.

Možno bo sklepati zavezništva ali se pridružiti frakcijam.

Dlje ko igrate, večja je nevarnost, da naletite na agresivno civilizacijo ali sovražno frakcijo. Zaradi tega lahko obstaja grožnja zasužnjevanja ali iztrebljanja vsega življenja na planetih, ki jih nadzorujete. Boriti se bomo morali in sploh ni odvisno od vaše želje. Vojne bodo trajale vse dlje.

Med bitko ste pasivni gledalec. Ne boste mogli vplivati na trenutno bitko. Ostaja nam le še pogled na lepo narisano animacijo vesoljskih bitk, ko si bosta vaša in sovražna flota izmenjali udarce. To stanje ne bo všeč vsem, še posebej, ker celo premoč v vojaški moči vaše flote nad sovražnikovo floto za en in pol krat sploh ne zagotavlja zmage. To je verjetno edina pomanjkljivost igre, ki pa je v času, ko berete to besedilo, povsem možna, razvijalci pa so jo že odpravili z izdajo posodobitev.

Vsaka nova igra bo šla po svoje, popolnoma drugačen scenarij, ki jih je lahko ogromno. Zato, tudi če je šlo kaj narobe, ne bi smeli biti razburjeni. Samo začni znova igrati.

Brezplačen prenos Stellaris na PC žal ne bo deloval. Igro lahko kupite na igrišču Steam ali na uradni spletni strani.

Začnite igrati zdaj, v tej igri vam je lahko na voljo cela galaksija!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more