Zaznamki

Steam World Build

Alternativna imena:

SteamWorld Build je vznemirljiva ekonomska strateška igra z elementi urbane simulacije. Zelo barvita, lepa 3D grafika v risanem slogu bo navdušila igralce. Glasba je zabavna in liki so izraženi s humorjem.

V tej igri boste postali župan majhnega naselja. Njegovi prebivalci se imenujejo parniki. Pod naseljem je zapuščen rudnik, v katerem je po legendah veliko uporabnih stvari.

SteamWorld Build boste začeli igrati šele, ko boste opravili kratko vadnico. To vas bo hitro naučilo interakcije z vmesnikom igre. Z miško in tipkovnico ali krmilnikom po vaši izbiri bo enostavno igrati.

Potem boste morali opraviti veliko stvari:

  • Razširite svoje mesto, ko se njegovo prebivalstvo povečuje
  • Raziščite rudnik in poiščite uporabo njegovih skritih tehnologij
  • Kopljite v rudnik za še več odkritij
  • Zagotovite zaščito za rudarje in pravočasno utrdite zidove

Med igro je glavna naloga zagotoviti, da parni roboti ne potrebujejo ničesar, mesto pa se širi. Sprva bo precej enostavno. Nove tehnologije, pridobljene z raziskovanjem rudnika, vam bodo omogočile izgradnjo potrebne rastoče naselbine. A ni vse tako rožnato, saj se poglablja, bo treba več truda vložiti v krepitev sten, sicer so možni propadi. Vendar to ni glavna nevarnost.

Nevarna bitja prebivajo v globinah zemlje in bodo lovila vaše delavce. Bolj kot prodiraš v globino, bolj nevarna bitja lahko tam srečaš.

Nadgradite proizvodne zgradbe, da ustvarite učinkovitejša orodja in orožja za obrambo. Pri tem bodo pomagale tehnologije, pridobljene iz črevesja. Ne pozabite skrbeti za mestne zadeve, ne posvečajte vse pozornosti samo rudniku. Vsi prebivalci imajo stanovanjske potrebe in hrano, za pridobitev potrebnega pa se je treba vse bolj truditi, saj naselje nenehno raste. Da bi se prebivalci lahko zabavali, bodo potrebna gledališča, kavarne in celo verski objekti.

Ne hitite, da bi poglobili rudnik, morda bi bilo na neki točki bolje, da se ustavite, zberete več moči in sredstev za nadaljnje napredovanje. Takoj, ko prodrete globlje, boste morali poskrbeti za zaščito pred prebivalci globin in če za to ne boste imeli dovolj moči, se lahko vse slabo konča.

Ko napredujete, boste potrebovali nove vire, ki jih bo težje dobiti. Verige, da jih dobite, zahtevajo vašo pamet.

Obstaja pet težavnostnih stopenj. Zahvaljujoč temu lahko vsak izbere najprimernejšega in igra udobno.

Raziščite pet zemljevidov, ki jih je navdihnil SteamWorld, in ugotovite, katere skrivnosti skrivajo.

Brezplačen prenos SteamWorld Build na PC žal ne bo deloval. Igro lahko kupite na portalu Steam. Pogosto se igra prodaja s popustom. Pazite na ceno, če želite prihraniti.

Začnite igrati takoj, da pomagate parnikom zgraditi mesto svojih sanj in odkrijete skrivnost starodavnega rudnika!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more