Zaznamki

osnova planeta

Alternativna imena:

Planetbase je gospodarska strategija z elementi simulatorja gradnje mesta in preživetja. Igra ima dobro, realistično grafiko in dobro izbrano glasbo. Morda bo celo kdo želel dobiti nekaj skladb v svojo glasbeno knjižnico.

Preden začnete igrati Planetbase, izberete vrsto in razred planeta. Vendar na začetku igre niso na voljo vse možnosti. Če želite odpreti nekatere planete, morate med igro prejeti karte za določene dosežke.

Je precej težko igrati, še posebej na samem začetku, ko imate na voljo samo sedem kolonistov in nekaj robotov. Prvi korak je zgraditi prehod s hermetičnimi vrati, skozi katerega lahko delavci in roboti pridejo v naselje. Nato morate zgraditi kabino podjetja, dnevno sobo in sončno ploščo za proizvodnjo električne energije.

Ko postane vaš bazni tabor primeren za bivanje, se morate osredotočiti na pridobivanje virov, ki jih je v igri precej. Nekatere od njih, kot je kovinska ruda, boste pridobivali v rudnikih, druge pa bodo ustvarjene neposredno v bazi. Električno energijo lahko pridobimo iz sončne energije ali vetrne energije. Plastika se sintetizira iz rastlinskega škroba.

Rastline zagotavljajo hrano za naselje, da bi jih gojili, morate zgraditi biokupolo in vanjo namestiti posebna stojala. Na splošno v igri sami odločate, s katerimi kosi pohištva in kakšno opremo boste napolnili zgradbe.

Poleg tega bo treba imenovati več biologov, ki bodo skrbeli, da oprema v biokupoli deluje brezhibno.

Vsi kolonisti so razdeljeni na specialitete.

V igri je pet posebnosti:

  • Delavci pridobivajo rudo v rudnikih, obdelujejo kovine in spremljajo sintezo bioplastike.
  • Inženirji so v glavnem vključeni v popravilo kompleksne opreme in lahko ustvarijo robote, orožje ali orodja.
  • Biologi spremljajo rastline.
  • Zdravniki zdravijo ranjence in ustvarjajo zeliščna zdravila.
  • Stražarji skrbijo za red, varujejo bazo.

Poskusite dodeliti koloniste ustreznih poklicev za vsako vrsto dela, sicer bo njihova delovna učinkovitost zelo nizka.

Ne smete biti moteni in pustiti igre brez nadzora. Piratski napadi ali padci asteroidov so precej pogosti in če se stražarji ne bodo spopadli s sovražniki ali sestrelili asteroidov z laserjem, bo potrebno vaše posredovanje, sicer se bo vse končalo slabo za kolonijo.

Zgradite vesoljsko pristanišče. Ta stavba je zelo pomembna. Tako bodo trgovci z najrazličnejšimi vrstami blaga lahko poleteli na planet. Njihov asortiman je različen, vendar prihajajo zelo pogosto, tako da vam ne bo težko kupiti, kar potrebujete. Poleg tega turisti prihajajo v vesoljsko pristanišče, kar prinaša stalni dobiček.

Brezplačen prenos

Planetbase na PC žal ne bo deloval. Igro lahko kupite na portalu Steam ali na uradni spletni strani.

Začnite igrati takoj, veliko različnih planetov čaka na kolonizacijo in človeštvo nujno potrebuje te vire!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more