Zaznamki

stari svet

Alternativna imena:

Old World je zgodovinska strategija, ki je na prvi pogled videti kot civilizacija, vendar je kljub podobnosti vseh iger v tem žanru veliko razlik. Če Civilization površno vpliva na vsa obdobja od kamene dobe do danes, potem je ta igra osredotočena na obdobje antike in doseže zgodnji srednji vek. Zožen časovni okvir omogoča celovitejši in podrobnejši prikaz tistega zgodovinskega obdobja. Kljub temu, da je igro razvila majhna ekipa, kakovost grafike ni zadovoljiva. Zvočna spremljava si zasluži vse pohvale, glasba je zelo dobro izbrana, kar je neobičajno za strateško igro.

Ko začnete igrati Old World, izberete narod, spol in videz vladarja.

držav v sedmi igri:

  • Asirija
  • Babilon
  • Carthage
  • Egipt
  • Grčija
  • Perzija
  • Rim

Vsak ima svoje prednosti in slabosti, z izbiro katere koli od njih lahko z modrim upravljanjem postanete najmočnejša civilizacija tega obdobja.

Nato ustvarimo scenarij, izberemo težavnost, reakcijo barbarskih plemen in prisotnost megle vojne. Kampanje v igri ni in je tudi ne more biti.

Nato se začne dejanska igra. Sprva vam bo na voljo en naseljenec, ki bo moral ustanoviti mesto na mestu, ki ste ga izbrali. Mesta v igri ni mogoče zgraditi povsod, ampak le na strateško dobro lociranih točkah, kar je logično. Sčasoma se lahko mesta razširijo. V samem mestu je za gradnjo na voljo le nekaj zgradb in enot. Večina stavb je zgrajena zunaj mesta, kar daje naravno rast naselja proti okoliškim ozemljem.

Za razliko od civilizacije ima tukaj vaša država vladar, ki sedi na prestolu in ima statistiko in celo določen značaj. Lahko vplivate na to, kako bo - kruto ali prijazno, s sprejemanjem odločitev v situacijah, ki jih igra simulira. Če je krut, bo zaradi tega morda uspešnejši pri osvajanju. Ali pa bo moč vodje diplomacija, trgovina in druga področja dejavnosti po vaši izbiri.

Igra zajema precej dolgo časovno obdobje, seveda ena oseba ne bo mogla ves ta čas vladati vaši državi. Oblikovali boste vladajočo dinastijo, za to morate poskrbeti za izobraževanje potomcev in se pravočasno poročiti tako, da izberete par med dediči vladarjev sosednjih držav ali med lokalno aristokracijo. V igri je prisotna tudi vera, na primer, če ima mož ali žena vladarja drugačna verska prepričanja, lahko v vaši državi sobivata dve veri ali celo več.

V igri boste morali brati, vendar je zanimiva in vam ne bo vzela preveč časa.

V igri ni avtomatizirane konstrukcije, čeprav bo verjetno dodana pozneje s posodobitvami. Toda trenutno morate redno porabiti čas za izdajo ustreznih navodil zaposlenim.

Brezplačen prenos

Old World na PC žal ne bo deloval. Toda igro je mogoče kupiti precej poceni na igralni platformi Steam ali na uradni spletni strani.

Začnite igrati zdaj, da si oddahnete od skrbi sodobnega sveta in se potopite v dobo antike!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more