Zaznamki

Življenje je čudno: prave barve

Alternativna imena:

Life is Strange: True colors je težko pripisati kateremu koli žanru. Najbližji je verjetno RPG ali Simulator. Igra ima odlično grafiko, dobro glasbeno vsebino. Obrazi likov so dobro animirani, kar je velik korak naprej v primerjavi s prejšnjimi projekti tega studia.

Igra posnema običajno življenje.

boste imeli

v njem
  • Spoznaj nova prijateljstva
  • Pomagaj drugim ljudem
  • Poskusite razumeti občutke in motive dejanj drugih
  • In še veliko več

Igra se začne z dejstvom, da se glavna junakinja po imenu Alex Cheyne preseli k svojemu bratu, ki ga že dolgo ni videla v majhnem rudarskem mestu. Je precej mlada, stara je 21 let.

Alex si želi oddahniti od življenja v metropoli in se posvetiti glasbi. Na poti sreča bratove prijatelje in ostalo v mestu. Večinoma so to dobri in preprosti ljudje, a veliko jih ima psihične težave in Alexova pomoč jim bo koristila. Stvar je v tem, da ima nekakšno supermoč. Nenavadno razvita empatija, lahko vidi nekaj podobnega avri, ki odraža čustveno stanje osebe.

Mesto živi mirno provincialno življenje. Vsak dan ponovi prejšnjega. Edina razlika je rudarsko podjetje v bližini. Za uničenje skale uporabljajo usmerjene eksplozije. Toda v dobri veri opozorite lokalne prebivalce na to.

Toda nekega dne se vse spremeni, ko v skrivnostnih okoliščinah umre Gabejev brat Alex.

Alex bo moral ugotoviti, kaj se je zgodilo, in poskrbeti, da bodo odgovorni kaznovani. Na tej poti bo odkrila še eno sposobnost, ko ljudje doživljajo zelo močna čustva, ima možnost doživeti isto in s tem pomagati človeku.

Ta igra se morda zdi kot pustolovščina Nancy Drew, vendar ni. Pravzaprav je to nekakšen simulator rekreacije stran od mestnega vrveža. Tudi med raziskovanjem glavni junak ne pozabi na nakupovanje, na zabave. Ureja si osebno življenje in celo posname pesem na lokalni radijski postaji.

V igri je nekaj napetih trenutkov, vendar jih je malo in nič srhljivega se ne zgodi. Igranje Life is Strange: True colors sploh ni strašljivo.

Igra govori predvsem o kompleksnosti odnosov med ljudmi in dejstvu, da so včasih dejanja lahko motivirana s čustvi, ki niso povsem očitna.

Kot razumete, je igra bolj osredotočena na dekleta, morda pa bo nekatere fante zanimala kot odmor od iztrebljanja sovražnikov v skupinah v kakšni streljačini.

Igranja v igri je majhna, v bistvu se vsa dejanja zmanjšajo na interakcijo z ljudmi ali stvarmi na določenih lokacijah. Zaplet je linearen, vendar ne povsem, odgovori v dialogih še vedno vplivajo na odnos drugih do Alexa v prihodnosti.

Tukaj so tudi dodatne naloge. Ni jih veliko, a popestrijo igro, če vam nenadoma postane dolgčas.

Brezplačen prenos

Life is Strange: True colors na PC žal ne bo deloval. Igro lahko kupite na trgovskem portalu Steam. Igra nima visoke cene in če so vam všeč te igre, potem si zasluži pozornost.

Začnite igrati zdaj in preživite nekaj večerov v prijetnem vzdušju provincialnega mesta!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more