Zaznamki

King's Bounty 2

Alternativna imena:

King's Bounty 2 je igra, ki združuje gibanje v slogu RPG po vsem svetu s poteznim bojnim sistemom. Kljub temu, da je igra v bistvu nadaljevanje serije iger, jo je bolje vzeti ločeno, saj ni zelo podobna svojim predhodnikom in ne nadaljuje zgodbe, ki se je začela v prejšnjih delih. Postati morate prebivalec domišljijskega sveta s čarovniki, nekromanti, zli duhovi in vitezi. Raziščite barvit svet, poln čarovnije, in razvijajte sposobnosti svojega junaka, da dokončate kampanjo zgodbe.

Preden začnete igrati King's Bounty 2, izberite junaka, ki ga boste nadzirali skozi celotno igro. Skupaj lahko izbirate med tremi liki.

  1. Bojevnik Aivar
  2. Čarovnica Katarina
  3. Palladin Elsa

Glavna razlika med njimi je njihov videz in majhen nabor že razvitih lastnosti, izravnava teh znakov se ne razlikuje. Zato se lahko pri izbiri vodite predvsem po tem, katerega od likov boste med igro bolj z veseljem gledali. Izbrali boste lahko, katero od razpoložljivih šol boste razvili. Skupno so štiri šole.

  • Naročilo
  • Moč
  • Anarhija
  • Mojstrstvo

Z razvojem določenih veščin se lahko odločite, da boste junaku pomagali postati bojevnik ali čarovnik. Študij vsake od teh šol bo omogočil uporabo ustreznih vojsk. Red ima vojake. Sila ima trole, gnome in zveri. Anarhija ima mrtve in lopove. No, Mastery ima različna čarobna bitja.

Vredno je biti pozoren na izbor vojsk, saj se vse med seboj ne razumejo dobro. Na primer, če imate v svoji enoti vojske reda in anarhije, bo to povzročilo zmanjšanje morale in manjšo učinkovitost na bojišču. V igri je črpanje ene ali druge šole izvedeno na nekoliko nenavaden način. Ko greste skozi zgodbo na ključnih točkah, je ob izpolnjevanju naloge mogoče izbrati, katero šolo boste študirali.

Med potovanjem zberite dobesedno vseh in jih prinesite do ograje, da dobite denar, potreben za novačenje vojske ter nakup opreme in orožja. Razvijalci so delali na podrobnostih, tako da boste videli vso opremo, ki jo bo nosil vaš junak, in orožje, ki ga bo pobral. Takšne pozornosti do podrobnosti ne najdemo v vseh igrah tega žanra.

V bojnem načinu je bojišče tradicionalno razdeljeno na šesterokotne celice. Enote se izmenjujejo. Protagonist se nahaja za enotami in ne sodeluje neposredno v bitki, le vodi vojske. Nekatere enote so enote bojevnikov in ko prejmejo škodo, se njihovo število zmanjša. Sestavo teh enot lahko obnovite po koncu bitke, če preživi vsaj en bojevnik iz moštva. Zaplet v igri je zanimiv, liki so ljubki in naloge, ki jih boste ponekod srečali med potekom igre, niso brez humorja.

King's Bounty 2 brezplačen prenos na žalost ne bo deloval. Toda igro je mogoče enostavno kupiti na igrišču Steam ali na uradni spletni strani. Zdaj lahko izberete junaka po svojem okusu in se odpravite na pustolovščino v kraljestvo, kjer vlada magija!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more