Zaznamki

domači svet

Alternativna imena:

Homeworld je ena prvih vesoljskih strateških iger, v kateri je bil prostor resnično tridimenzionalen. Grafika v ponovni izdaji je bila bistveno izboljšana in izboljšana. Zvoka ni bilo treba spreminjati, vse je bilo že na dokaj dobri ravni.

Igra o rasi humanoidov, imenovanih Higari, ki so zelo podobni ljudem. V teku evolucije so se naučili graditi vesoljske ladje in odšli v vesolje. Tam so srečali številne inteligentne civilizacije na različnih stopnjah razvoja. Eden od njih, Bentussi, je vihtel močan artefakt, imenovan Jedro, ki je ostal od izginule rase predhodnikov. Ta artefakt je njihovi paradni ladji omogočil, da odpre podprostorski predor in se takoj premakne na velike razdalje. Prav ta civilizacija je Higarcem pomagala obvladati tehnologijo majhnega skoka, ki jim je omogočila veliko hitrejše premikanje v vesolju.

Nekaj desetletij kasneje se je v galaksiji začela vojna za nevtralne sisteme, zaradi česar so bili Higari po velikih izgubah razdeljeni na več deset svetov. Za dosego miru je bila ustanovljena Zveza ljudstev, ki naj bi rešila vse spore, a to ni delovalo in je vodilo v še bolj uničujočo vojno. Med bojem se je izkazalo, da je drugi veliki artefakt, enak Jedru iz Bentussija, v rokah Higaryana. Toda zaradi niza neželenih dogodkov je ladja, ki je nosila Jedro, strmoglavila na nenaseljen planet.

preživelih članov posadke je generacijam poustvarilo tehnologijo in oblikovalo majhen narod na tem planetu. Ko so lahko ponovno vstopili v vesolje, so imeli srečo, da so našli Jedro z zemljevidom lokacije sveta Higar, njihove domovine. Odločeno je bilo, da se odpravijo na pot in se vrnejo v svoj rodni svet.

V ta namen je bila zgrajena ogromna ladja z imenom Mati, za njeno vodenje je bila postavljena deklica Karen, katere um je bil povezan s krmiljenjem, zaradi česar je postala del ladje.

Na tem potovanju ji boste morali pomagati voditi pot do oddaljenega cilja.

Celotna igra je sestavljena iz 16 misij skokov.

V vsakem od krajev boste srečali močne sovražnike. Vse jih bo treba premagati enega za drugim.

Matična ladja ima vse, kar potrebujete za zmago. Med igro boste dobili manjkajoče vire in tehnologije.

  • Gradite nove ladje
  • Rudniški viri iz bližnjih planetov
  • Raziskovanje tehnologij in ustvarjanje novih modelov ladij

Poleg naloge glavne zgodbe boste lahko izbrali dodatne naloge. Dokončanje vsake od teh stranskih misij bo pomagalo vaši floti postati močnejša ali oslabiti vaše sovražnike.

Morda bo sprva nekoliko nenavadno krmariti po 3D prostoru, vendar se boste sčasoma navadili.

Aktivna pavza med bitkami vam bo omogočila načrtovanje zaporedja dejanj vaše flote na bojišču.

Obstaja veliko razredov vojnih ladij, od ogromnih križark do majhnih okretnih lovcev.

Ko premagate sovražnika, ne hitite skočiti. Zberite ostanke sovražne flote, preučite tehnologije, izboljšajte in posodobite svoje ladje.

Brezplačen prenos

Homeworld na PC žal ne bo deloval. Igro lahko kupite na platformi Steam ali na uradni spletni strani.

Hitro začni igro, civilizacija Higari ne bo mogla brez tvojega vodenja!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more