Zaznamki

Halo vojne

Alternativna imena:

Halo Wars je klasična strateška igra v realnem času. Igra je bila izdana leta 2009 na konzoli, bila je priljubljena. Prodali so približno milijon izvodov, kritiki so o igri govorili precej toplo. A ker je izšla le na eni ne najbolj običajni konzoli, so na igro kar hitro pozabili.

Po nekaj letih se je Microsoft odločil narediti prenovljeno različico. Ona je tik pred vami. Grafika je bistveno izboljšana in ne vzbuja pripomb. Tudi glasba v igri je dobra, morda bo kdo celo želel dodati nekaj skladb na svoj seznam predvajanja. Tokratna igra je izšla takoj za PC, kar se mi zdi prava odločitev razvijalcev.

Pred igranjem Halo Wars morate izbrati frakcijo.

Frakcij tukaj ni veliko:

  • Ljudje
  • Zaveza
  • Poplava

Vsaka ima svojo zgodbeno kampanjo, zato se jo splača preigrati vsaj trikrat.

Zaveza

uporablja starodavno predhodno superorožje in grozi z uničenjem človeštva. Na človeški strani mu nasproti stoji osamljena ladja, imenovana Duh ognja, pod poveljstvom Sveta Združenih narodov. Kot bonus k ladji boste imeli na voljo tri špartanske super-bojevnike. Potop je tujerodni organizem, virus, ki je okužil pehoto, oboroženo z velikimi kremplji in puškami. Potop ima tudi izjemno nevarna nalezljiva bitja, ki lahko okužijo enote drugih frakcij.

Poleg tega se frakcije razlikujejo po bojnih enotah in začetnih virih.

Težavnost v igri ni previsoka, vendar tudi ne pričakujte lahke hoje. Tudi na povprečni težavnostni stopnji je verjetno, da boste morali nekatere ravni ponoviti večkrat, da boste lahko izpolnili vse naloge.

Inteligenca enot je šibka, pri gibanju v veliki skupini je bolje zagotoviti, da vse poteka brez incidentov. V nasprotnem primeru lahko že najmanjša ovira ustvari nepremostljivo oviro na poti in ovira uresničitev vašega načrta.

Kampanje z zgodbami v igri so dobro napisane. Ljubitelji vesolja Halo bodo to še posebej cenili. Igra in humor v nekaterih prizorih nista brez igre, najbolj pa vas bo zabaval AI z imenom Serina on the Spirit of Fire.

Raznolikost bojnih enot je precej velika, na voljo so pehota, kopenska bojna vozila in letalstvo. Vsako enoto je mogoče izboljšati. Obstaja več načinov za izboljšanje, odločite se, katera od sprememb je najbolj primerna za nalogo.

Če želite ustvariti in uporabiti nekaj bojnih enot v igri, morate za to imeti prave generale.

Igra je prežeta z dobesedno vsem duhom Halo, če vam je všeč ta serija, potem igre ne morete zamuditi, še posebej ne tako pogosto se Microsoft prepušča dobrim strategijam.

Halo Wars prenesite brezplačno na PC, žal ne bo delovalo. Toda igro je mogoče kupiti na tržnici Steam. Poleg tega je igra po izdaji stala zelo malo denarja, zdaj pa se je cena znatno znižala.

Namestite igro takoj, da dobite priložnost, da se znova znajdete v vesolju Helo, ki ga ljubijo mnogi igralci!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more