Zaznamki

Končna fantazija XV

Alternativna imena: Final Fantasy XV: Empire, Final Fantasy 15: Empire

Final Fantasy XV: Empire - taktična strategija v ljubljenem svetu Fantazije

Game Final Fantasy XV: Empire - taktična strategija na globalnem zemljevidu, ki temelji na znameniti Final Fantasy. Tu ne boste našli akcije, le množične bitke velikih vojsk nad ozemljem in slavo. Postanite eden izmed lordov kraljestva in se borite z drugimi igralci. Izzivajte napadalce svetov ali se zavzemite za obrambo svojega gradu. Odločaš, imaš možnost izbire in vojsko. Pojdi!

Začelo se je

Ko prvič vstopite v igro, vas pozdravi Noctis, ki vam bo omogočil ogled vašega kraljestva. V središču je citadela, ki je središče vsega. Izboljšajte ga in odklenite nove zgradbe z močnimi napajanji. Nato vas vodi na univerzo, ki vam bo omogočila študij različnih tehnologij: avanturista, ekonomije, bitke, obrambe, heroja. Raziskave vplivajo na vsa področja kraljestva, preučite jih postopoma in začnite od strategije igre, ki ji sledite. Na primer, če ste navajeni igrati obrambo, se nima smisla aktivno učiti bojnih veščin. Bolje se osredotočite na preučevanje ekonomskih in obrambnih raziskav.

Za kakršne koli raziskave, pa tudi za gradbeništvo, so potrebna sredstva. Z njihovo ekstrakcijo se ukvarjajo posebne stavbe:

 • kmetija - zagotavlja hrano
 • rudnik - zagotavlja kovino Kamnolom
 • - zagotavlja kamen
 • ekstraktor energije - zagotavlja energijo

Učinkovito rudarjenje zahteva več zgradb vsake stavbe. Kaj in koliko je odvisno od vas. Sprva priporočamo, da zgradite samo 4 kosov, in ko boste začeli razumeti tankosti igre, lahko proizvodnjo bolje optimizirate.

Zdaj bomo zgradili vojaško parado. Tu lahko zaposlite svoje čete. Obstajajo samo štiri vrste: bojevniki, čarovniki, konjenice in oblegalno orožje. Vsaka vrsta sile je močna v boju z enim nasprotnikom, šibka pa proti drugim:

 • bojevnikov, močnejših od konjenikov in obleganih vozil
 • slike so močnejše od bojevalcev in oblegalnih strojev
 • konjenica je močnejša od čarovnikov in oblegalnih strojev
 • oblegalni stroji močnejši od pasti

Kot vidite, so vse vrste čete močnejše od oblegalnega orožja, vendar so vse neuporabne pri napadih na druge gradove, kjer se obleganje orožja ni mogoče izogniti - zapomnite si to pri načrtovanju napadov.

Zemljevid cesarstva

Začetek vaše pustolovščine boste sklenili nove prijatelje in naleteli na močne nasprotnike, spoznali močne napadalce in zgradbe virov. Bodite pripravljeni kadar koli pripraviti napad ali obrambo svojega kraljestva. Na zemljevidu lahko izvajate napade tako na druge igralce kot na znake igre, poleg tega pa lahko pošljete čete, da pridobijo določene vire. Vendar bodite previdni, saj lahko sovražnik izbije vaše čete in zasede stavbo.

Ne pozabite raziskati zemljevida v bližini svojega gradu, če želite vedeti, kaj in kje se nahaja. V primeru nepovabljenih gostov boste pripravljeni, saj lahko katerikoli igralec uporabi posebno teleport in premika svoje premoženje blizu vašega in tako skrajša čas, da čete pridejo k vam. Svetujemo vam, da aktivno uporabite oviro kraljestva, še posebej, ko novačite veliko število vojakov. Ščit kraljestva ne dovoli nasprotnikom, da vas napadajo, medtem ko je aktiven. Toda tudi ne morete jih napasti.

V samem središču zemljevida boste našli Kristal. Kraljestva so se dvigovala in razpadala, saj so se bojevala za posest nad njegovo močjo. Tisti, ki je lastnik Kristala, postane cesar in prek njega prizadene vse prebivalce cesarstva. Cesar dobi pravico podeljevati druga kraljestva z naslovi. Vsak naslov ima bonus ali kazen. Kristal se lahko ujame le med tekmovalnim načinom, nato lahko pri njegovem zajemu sodelujejo vsi. Če boste ujeli Kristal in zdržali do konca tekmovanja, boste postali cesar in svet bo vladal v cesarstvu do naslednje faze napada.

Game Final Fantasy XV: Novo cesarstvo se po nekaterih posebnostih ne razlikuje od drugih iger istega načrta. Združuje vse običajne lastnosti te vrste igre:

 • zidava in razvoj kraljestva
 • raziskovanje in izboljšanje tehnologije
 • sestavlja vojsko in se bori
 • center zemljevida je močna trdnjava, ki jo morate zajeti
 • bitk med imperijami

Torej, če ste utrujeni od drugih iger v tej seriji, poskusite Final Fantasy XV: Nov imperij, ki ga boste prenesli na računalnik. Če želite to narediti, najprej naložite in namestite Bluestacks - android emulator (igra je zasnovana samo za mobilne naprave). In šele nato namestite igro in začnite svoje pustolovščine!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more