Zaznamki

Prijavljeno

Alternativna imena: Prijavljeno

Igra, uvrščena v drugo svetovno vojno, se nikoli ne ustavi.

Čeprav je bilo na vojaško tematiko ustvarjenih kar nekaj izdelkov za igre, to še vedno preganja razvijalce. Vsi negujejo sanje o ustvarjanju nečesa, kar bo korenito drugačno od konkurence. Eden takšnih poskusov je bila igra Enlisted, strežnik na več strank, ki prikazuje resnične epizode druge svetovne vojne.

Avtor projekta je latvijsko podjetje Darkflow Software, ki je uspelo opozoriti na svoje možgane na precej nekonvencionalen način. V Enlisted, skupaj z drugimi misijami, obstaja komični način April Fools, ko se vojaki borijo samo v spodnjih hlačah, so oboroženi z jedilnim priborom skupaj z običajnim orožjem, ponve, colanders in vafeljno železo pa služijo kot njihova zaščita. Ideja je bila igralcem res všeč, na njihovo zahtevo pa so jo izdali kot ločen izdelek z imenom Cuisine Royale.

Razen šaljive digresije, sicer bodo tisti, ki želijo prenesti na seznam, prejeti resen, uravnotežen in premišljen scenarij velike vojne. Kot pravijo sami razvijalci, so se želeli umakniti od klasične različice misij in borb, ko se skupine udeležencev med seboj borijo za določeno nagrado, ki je videti bolj kot športno tekmovanje kot prava strategija.

O poudarkih igranja.

Vendar pa avtorji ne le niso želeli, ampak tudi niso mogli popolnoma odvzeti igralcem možnosti, da bi izmerili svojo moč. Toda dvigniti jo na novo raven je postala glavna naloga. Ko začnete igrati na seznamu, lahko ustvarite svoje oddelke in jih pošljete na misijo ter osebno oblikujete načrt za njegovo izvajanje. Vsak vojak je resnična oseba in zato vedno obstaja človeški dejavnik. Ko ste se odločili za misijo, razmislite o strategiji in razdelite naročila:

  • Začnite se in se uporite na tleh;
  • Držite sovražnika do zadnjega;
  • Zagotovite dostop svoji ekipi;
  • Razstreli most;
  • Uniči oklepna vozila itd. itd.
Najprej morate prenesti igro Enlisted on PS (druge platforme še niso na voljo) in šele nato boste obvladali v virtualnem prostoru.

Med delom na projektu so se avtorji odločili, da bodo igralcem igre ponudili priložnost, da delujejo tako od prve kot od tretje osebe. Kasneje pa so menili, da je pogled zunanjega opazovalca lažji, saj omogoča ocenjevanje situacije z različnih zornih kotov, kar v resničnem svetu ni na voljo. Ker je poudarek na realizmu, je bilo odločeno, da se pogled tretje osebe v celoti odstrani, kar je omogočilo udeležencem, da občutijo vsa tista čustva vojaka, ujetega v jarek, ko se proti njemu plazi velikanski tank.

Lahko igrate igro Pridružen kot del oddelka do 20 ljudi, hkrati pa je na bojnem polju včasih prisotnih tudi do 150 udeležencev. Ta omejitev ni naključna, ker bolj ko so na mestu prisotni vojaki, resnejše so zahteve po podrobnostih in računalniških zmožnostih. Če se vrnemo k vprašanju realizma, je vredno reči, da sili strank ne bi smele biti enake, saj v resnici tega ne obstaja. Včasih je sovražnik bistveno boljši od vas, vendar operacije nihče ni odpovedal. Toda obstaja možnost izbire do zadnjega vojaka ali do uspešnega zaključka misije.

Druga značilnost igrače Enlisted iPlayer je, da tukaj ni edinstven vojak, ampak tudi orožje s svojo zgodovino, napakami in oznakami. Bojni arzenal je precej obsežen, zato sta na voljo lahka osebna orožja in oprema vseh kalibrov. Že v trenutku objave je igra Enlisted osvojila simpatije navadnih igralcev in profesionalcev. Ostaja samo ustvariti svoje mnenje in se pridružiti igrivosti.

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more