Zaznamki

Dune Spice Wars

Alternativna imena:

Dune: Spice Wars strategija v realnem času, vendar ne povsem običajna. Dogodki v njem se odvijajo precej počasi, zato je do neke mere lahko podoben korak za korakom. Vendar je igra trenutno v zgodnjem dostopu in do popolne izdaje se lahko to spremeni. Grafika v igri je dobra, a glasbeni aranžma se zdi nekoliko nedodelan, vendar se bo to do izida zagotovo popravilo.

V igri boste našli boj za oblast na planetu Arrakis, ki ga poznajo vsi ljubitelji Dune. Treba bo graditi mesta, pridobivati začimbe, voditi vojne.

Pred igranjem Dune: Spice Wars - izberite frakcijo. Trenutno so na voljo štiri frakcije, vendar razvijalci obljubljajo, da bodo povečali njihovo število v posodobitvah.

Naslednje frakcije so zdaj na voljo:

  • Atreides
  • Harkonens
  • Tihotapci
  • Freemen

Vsi so približno enaki po svojih zmožnostih, vendar ima vsak svojo posebnost. Harkoneni so videti šibkejši od drugih, a do trenutka, ko berete to besedilo, so razvijalci morda že naredili potrebne spremembe.

Začimba je glavni vir na planetu. Je dragocen, ker daje dolgoživost ljudem, ki ga zaužijejo s hrano. Potreben je tudi za vesoljske navigatorje. Poleg tega se uporablja pri verskih obredih. Toda v igri je le vir, ki se lahko prodaja po ceni, ki jo mesečno določi cesar. Odločite se, koliko prodati in koliko pustiti v skladišču, vendar je vredno razmisliti, ali je cena trenutno narasla ali padla.

Z začetkom igranja dobite na voljo eno mesto v puščavi Arrakis. Nato uporabite ornitopterje za ogled območja. Nato nadaljujte z ekstrakcijo začimb in ne samo nje.

Poskrbeti morate tako za zaloge vode kot za pridobivanje surovin za posebno, zelo trpežno plastiko, ki v igri služi kot gradbeni material.

Obstaja tudi tak pojav, kot je obdavčitev. Davke je treba plačati in po možnosti pravočasno, sicer boste izvedeli, kakšna je cesarska garda.

Med premikanjem po puščavi ne izgubite pozornosti zaradi velikanskih peščenih črvov Shaihuludov. Pazite, vaš prevoz ali enoto lahko pogoltnejo.

Vsa naselja v puščavi ne pripadajo vam ali komu od vaših tekmecev, obstajajo tudi majhna naselja, imenovana sitch. V takih krajih živijo nevtralni Svobodnjaki, ki so prvotni prebivalci tega planeta. Z njimi lahko trgujete ali pa jih ignorirate. Z vidika vojaškega plena niso posebej zanimivi.

Obstajajo trije načini za zmago v igri.

  1. Najlažje, čeprav ne najlažje, za vojsko zavzeti vsa mesta in premagati tekmece.
  2. Diplomatsko z uporabo diplomacije in včasih raznih spletk in celo vohunjenja, da bi dosegel imenovanje guvernerja Arrakisa.
  3. Po zbranem zadostnem številu točk hegemonije so razvijalci verjetno tako poimenovali ugled.

Brezplačen prenos igre Dune: Spice Wars na PC žal ne bo deloval. Je pa igro mogoče kupiti na portalu za igre Steam, sploh ker je cena zanjo znižana, saj je igra v zgodnjem dostopu.

Če ste oboževalec vesolja Dune, izdaje nove igre ne smete zamuditi. Prenesite igro in uživajte v potopitvi v znani svet takoj zdaj!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more