Zaznamki

Crusader Kings 3

Alternativna imena:

Crusader Kings 3 strateška igra, vendar ne samo. Grafika v igri ni povsem realistična, obstaja rahla pristranskost do risanega sloga. Morda komu ta rešitev ne bo všeč, a tako so jo ustvarili razvijalci.

Na začetku boste lahko izbrali državo in značaj. V igri vam ni treba biti vladar, nasprotno, bolj zanimivo je igrati manj pomembno figuro. V igri ni urejevalnika znakov, zadovoljiti se boste morali s ponujenimi možnostmi.

Vse države na zemljevidu niso imele zgodovinskih analogij, nekatere države so izmišljene. Igra ni običajna strateška igra, gre bolj za kompleksnost družbenih odnosov ljudi. Obstaja pa tudi strateška komponenta. Če želite osvojitev in slavo na vojaškem področju, potem bo vse to.

Pomembno je izbrati in slediti smeri razvoja lika.

V igri je pet takih smeri.

  • Diplomacija
  • Vojaško
  • Nadzor
  • Intriga
  • Štipendija

Izbrana pot vpliva na stil igre in pristop k reševanju problemov.

Ta se oblikuje v zgodnjem otroštvu in je odvisen predvsem od pridobljene izobrazbe.

Nič ne boli izbira štipendije za spletanje spletk npr. Toda početje netipičnega za izbrano pot bo povečalo stres, ki ga bo treba nekako razbremeniti. Tukaj je vse preprosto, z divjim življenjem se boste varno znebili stresa, vendar lahko na poti spodkopljete svoje zdravje. Zato je bolje, da se držite izbrane linije, poleg tega vam daje dodatno izkušnjo.

Vse, kar se zgodi junaku, se odraža v njegovem videzu, izkušeni bojevnik bo prekrit z brazgotinami. Bolezni, kronične ali prebolele v otroštvu, bodo prav tako pustile sledi na videzu. Poleg tega se značilnosti videza in telesa prenašajo na potomce. Lahko poskusite ustvariti dinastijo idealnih ljudi.

Med vojnami v igri je vse precej realistično. Na primer, če se poženete, da bi se približali glavnemu mestu sovražne države in pri tem pustite za seboj več manjših mest ali sovražnih trdnjav, bodo vaše čete začele imeti težave zaradi dejanj sovražnika v zaledju.

Za uspeh v osvajanju morate ustvariti vojsko, sestavljeno iz različnih vrst vojakov, ki se bodo dobro dopolnjevali na bojišču.

AI v igri ni zelo dober in sosednje države začnejo sčasoma zaostajati za vami, čeprav se bo to v prihodnosti verjetno popravilo s popravki.

Poleg očitnih sovražnikov se bodite pozorni tudi na skrite. nezadovoljnih vazalov lahko spletkari proti vam. Tudi sorodniki lahko predstavljajo grožnjo in zaznamujejo vaše mesto.

Ni vam treba uporabiti orožja, da bi se spopadli z notranjimi sovražniki. Lahko jih poskusite okužiti na primer z neozdravljivo boleznijo. Ali če je bojevnik, ga pošljite na pohod, kjer lahko umre.

Igra je zelo zasvojljiva, deloma zato, ker je na svoj način simulacija običajnega življenja in tukaj so zelo nepričakovani preobrati. Odnosi z drugimi postanejo s časom bolj zanimivi kot osvajanja in državniški posli.

Crusader Kings 3 prenesite brezplačno na PC, žal ne bo delovalo. Igro lahko kupite na igralnem portalu Steam ali na uradni spletni strani.

Začnite igrati takoj, vendar bodite previdni, igra vas lahko zavleče za dolgo časa!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more