Zaznamki

Mesta: Skylines

Alternativna imena:

Cities: Skylines je ena redkih uspešnih simulacij gradnje mest. Igra ima dobro grafiko, medtem ko se nič ne upočasni in ne zamrzne. Izbor glasbe za takšne igre ni glavna stvar, tukaj lahko vsakdo izbere, kakšno glasbo bo igral.

Na samem začetku igre vam bo za gradnjo na voljo le majhno zemljišče velikosti dva krat dva kilometra. Toda sčasoma se bo ta prostor povečal, dokler ne zgradite polnopravnega mesta s predmestji.

V igri te čaka veliko stvari:

  • Gradi zgradbe
  • Vodenje komunikacij
  • Parkiraj parke
  • Določite davke
  • Ustvarite ceste in križišča
  • Postavite zakone, ki bodo naredili življenje prebivalstva udobnejše.

Morda se sliši enostavno igrati Cities: Skylines, vendar ni. Poleg gradnje potrebnih zgradb je treba razviti tudi drugo infrastrukturo. Potrebujemo dobre ceste. Več kot je prebivalcev v vašem mestu, pomembnejši bo ta parameter. Razmisliti bomo morali tudi o tem, kako ustvariti priročne prometne vozlišča in na katerih območjih je treba omejiti gibanje tovornega prometa. V nasprotnem primeru bo vaše mesto nenehno omejeno s prometnimi zastoji.

Čistilne naprave, vodovod in kanalizacija so nepogrešljive v sodobnem svetu, poskrbite za njihovo gradnjo.

Vsa sodobna mesta imajo elektriko in pri nas brez nje ne moremo.

Moramo razmišljati o krajinskem oblikovanju, za to vzpostaviti zadostno število parkov in trgov.

Vsi ti projekti bodo zahtevali veliko denarja, zato je treba določiti davke. Za udobje lahko ozemlje razdelite na okrožja in jim izmislite imena. Dodelite različne zneske davkov glede na vrednost zemljišča.

Skrb za požarno varnost je zelo pomembna, še posebej v velikih metropolitanskih območjih. Pripraviti ustrezno zakonodajo. Zavezati prebivalce k opremi vseh prostorov z javljalniki požara. Prepoved kajenja na javnih mestih bo pripomogla tudi k boju proti požarom, poleg tega pa bo olajšala življenje ljudi, ki skrbijo za svoje zdravje in ne želijo dihati dima.

Vsako mesto potrebuje odlagališča in obrate za recikliranje. Te lokacije so najbolje opremljene v primestnih območjih.

Kljub skrbi za okolje, gradnja in proizvodnja pohištva ni popolna brez lesa. Zgradite gozdarska podjetja na obrobju mesta.

Kmetije bodo potrebne za oskrbo s hrano, večje kot je mesto, več jih bo potrebnih za oskrbo s hrano za vse prebivalce.

V igri ni več igralcev, vendar v takih igrah ni potreben. V igri lahko uživate z oblikovanjem novih območij in nihče vas ne bo odvrnil od te dejavnosti.

Na neki stopnji si lahko oddahnete od načrtovanja in gradnje ter samo opazujete odmerjeno življenje svojega mesta. Lahko daš ime kateremu koli od vaščanov in vidiš, kako jim gre. Poimenujete lahko katero koli zgradbo ali celo žival.

Cities: Skylines prenesite brezplačno na PC, žal ne bo delovalo. Igro lahko kupite na igralnem portalu Steam ali na uradni spletni strani.

Igra se je izkazala za uspešno v vseh pogledih, če so vam všeč ti simulatorji, jo zagotovo igrajte! Namestite igro takoj!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more