Zaznamki

Izgnana

Alternativna imena:

Banished gospodarska strategija z elementi simulatorja gradnje mesta. Igra ima dobro realistično grafiko in visoko kakovostno glasovno igro.

Igranje Banished bo zanimivo predvsem za tiste, ki obožujejo simulatorje gradnje mest, drugim pa bo ta igra morda všeč.

Vaša naloga v igri je pomagati skupini naseljencev preživeti. Za to izberite primeren kraj za ustanovitev naselja. Pomembno je, da so viri virov v bližini.

Igra je bolj osredotočena na razvoj socialne sfere, ne pa na tehnološki napredek. Poskrbeti morate, da so vsi prebivalci zadovoljni in da se prebivalstvo povečuje.

Za dosego ciljev boste potrebovali:

  • Procesna polja
  • Izboljšajte življenjske pogoje, pravočasno zgradite nove hiše
  • Skladiščenje drv za ogrevanje
  • Trgovina
  • Lovi ribe in zbiraj sadje

Igra ima zelo ostre zime. Bolje je, da se na zimsko obdobje začnete pripravljati spomladi, sicer morda ne boste imeli časa, da bi naredili zalogo vsega, kar potrebujete.

Z izgradnjo trgovalne postaje boste lahko prodali odvečne izdelke in kupili vire, ki jih ne boste imeli dovolj.

Vaše njive ne dajejo enakega pridelka v vseh letih. Na to vplivajo vremenski dejavniki. V nekaterih letih dobite obilne letine in vse gre dobro. Toda včasih komaj uspete zadovoljiti potrebe prebivalstva.

Rast prebivalstva je neposredno odvisna od tega, kako dobro živijo ljudje v tem trenutku. Ali je dovolj bivalnega prostora, hrane in oblačil.

Poleg tega so v igri vsi prebivalci nagnjeni k določenim poklicem. Med mlajšimi generacijami je več kmetov ali obratno drvarjev ali ribičev. To bo treba upoštevati. V takih razmerah bo zelo težko zgraditi uravnoteženo proizvodnjo.

Pot do uspeha v tej igri je ravnovesje v vsem. Uravnoteženje je zelo težko. Dovolj je, da nepremišljeno porabite sredstva ne za tisto, kar je potrebno, in vašemu naselju bo v prihodnjih letih zelo težko preživeti. Zato morate zelo skrbno premisliti o vsakem koraku v tej igri.

Ne bodite razburjeni, če vas nekaj let zapored ne napreduje. Tako kot v vsakdanjem življenju tudi tukaj stvari ne gredo vedno po načrtih in glede tega se ne da narediti nič. Samo poskušati je treba ne delati napak in počakati na ugodnejše čase za širitev in razvoj.

V igri vasi ne boste mogli spremeniti v sodobno mesto, tudi ko bo minilo veliko časa. Razvijalci niso spoznali možnosti tehnološkega napredka. Naselje se v tej igri razvija nekoliko drugače, povečujeta se velikost vasi in število prebivalcev. Morda bo v prihodnjih posodobitvah mogoče razviti tehnologije in izboljšati zgradbe.

Pregnan brezplačen prenos na PC žal ne bo deloval. Igro lahko kupite na platformi Steam ali na uradni spletni strani razvijalcev.

Začnite igro zdaj, brez vas se bodo naseljenci soočili z neizbežno smrtjo, pomagajte jim preživeti v surovem svetu in izboljšajte svoje življenje.

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more