Zaznamki

Urbani imperij

Alternativna imena:

Urban Empire je simulacijska igra za gradnjo mesta, vendar je to le na prvi pogled. Grafika za takšne igre ni glavni parameter, tukaj pa ni zadovoljiva, vse je videti dovolj dobro. Izbor glasbe in glasovne igre je kakovosten.

Če vas zanima predvsem simulacija gradnje naselja, potem v tej igri nimate kaj posebnega početi in je bolje, da poiščete kaj drugega. Tukaj je vse enostavnejše in bolj zapleteno. Res boste razvili mesto, vendar ne na običajen način in ne vedno neposredno.

Ta igra je simulacija upravljanja mesta s sprejemanjem odločitev med sestanki odbora.

Vsa dejanja neposredno vplivajo na življenje in razvoj mesta, ki vam je zaupano. Vendar bo trajalo nekaj časa, da ga vidimo.

Morate

  • Ukvarjati se s politiko
  • Odločite se, kako naj se mesto razvija
  • Določite davke
  • Upravljanje mestnega proračuna

Več sto let ste vladali dinastiji županov. V večini primerov se odločate tako, da izbirate med več možnostmi. Sami pa ne morete sprejeti nobenih življenjskih odločitev. Vse je dano na glasovanje majhnemu svetu, v katerem so predstavniki družin, ki so ustanovile mesto.

Igranje Urban Empire priporočamo predvsem tistim, ki imate radi politične spletke, lahko pa tudi drugi uživate v opazovanju, kako določene odločitve vplivajo na življenja prebivalcev.

Na sestavo sveta lahko vplivate tako, da ga poskušate narediti bolj zvestega vam, članom vladajočih družin. Zbirajte kompromitujoče dokaze in na druge načine vplivajte na odločanje.

Ni lahko vplivati na odločitve drugih ljudi, poskusite biti iznajdljivi, a ne bo vedno uspelo. Včasih lahko pretiran pritisk, nasprotno, obrne osebo proti vam.

Z igro se boste poglobili v različna vprašanja iz življenja mesta. Tu ni lahkih rešitev, vedno so tisti, ki so zadovoljni in tisti, ki jim vaša dejanja niso všeč. Ne pozabite, da je nemogoče ugoditi vsem in poskušati narediti tisto, kar je najboljše za razvoj mesta.

Vse je implementirano izjemno realistično, takšen realizem v igrah je zelo redek.

Igro včasih kritizirajo tisti igralci, ki želijo videti takojšen rezultat svojih dejanj, vendar v življenju, kot je v tej igri, ni vedno tako.

Vsaka igra vzame kar nekaj časa in če vam je igra všeč, lahko v njej uživate kar nekaj časa. Če ste končali z igranjem, naj vas ne obupa, lahko začnete znova, vsaka nova igra ni podobna prejšnji.

V novi igri lahko uberete povsem drugačno pot in ugotovite, kako se bo obrnila usoda mesta, če njegov razvoj obrnete v povsem drugo smer.

Brezplačen prenos

Urban Empire na PC žal ne bo deloval. Igro imate možnost kupiti na portalu Steam ali na uradni spletni strani razvijalcev.

Začnite igrati, sicer bodo mojstrski nasveti v igri pokvarili vse brez vašega modrega vodstva!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more