Zaznamki

Pesmi osvajanja

Alternativna imena:

Songs of Conquest je potezna strategija, ki bo zagotovo razveselila vse ljubitelje tega žanra. Igra ima klasično grafiko, ki ji daje čar časov, ko so bili tretji junaki ena najbolj priljubljenih iger. Ta projekt je v marsičem podoben omenjeni igri in drugim igram v liniji. Hkrati je igra v mnogih pogledih boljša od svojih predhodnic.

Pred igranjem Songs of Conquest izberite frakcijo, ki vam je všeč. V igri so štiri frakcije.

  • Arleoncev z vitezi in konjenico, vendar so v tej frakciji tudi nenavadne enote, namreč vile in gozdni duhovi.
  • Prebivalci močvirja Rana se borijo za neodvisnost proti svojim zatiralcem. Kot morda ugibate, so to inteligentne žabe, želve in celo zmaji.
  • Lot nekromantov, znanstvenikov in kulturnikov.
  • Barijevih plačancev iz puščavskih regij.
Za vsako frakcijo je na voljo tudi kampanja z

zgodbami.

Pri izbiri frakcije je treba paziti, saj je med igro ne bo mogoče spremeniti in za razliko od drugih podobnih iger tukaj ne boste mogli sestaviti vojske, ki bo vključevala enote različnih frakcij. Lahko le plenite bivališča bitij drugih frakcij, vendar ne boste mogli najeti bojevnikov. Podobno je s sovražnimi gradovi. Po zavzetju mesta imate dve možnosti, da ga zažgete in nato obnovite ali zvabite prebivalce na svojo stran. V slednjem primeru vam bodo vojašnice delno služile, vendar lahko v njih najamete samo vojake svoje frakcije. To ni najbolj priročna možnost, saj je za vzdrževanje reda pogosto potrebna stalna prisotnost junaka v mestu. Če govorimo o velikem mestu, potem obstaja še tretja možnost - okupacija. V primeru velikih mest je ta možnost edina. Vojakov v mestu ni mogoče najeti, vendar boste prejeli vire, ki jih zagotavlja takšno naselje.

Mesta je mogoče razviti z zvišanjem ravni zgradb in širjenjem za več dobička in več enot v vaši ekipi.

Obnovitev vojsk v igri poteka dnevno, ne tedensko. Zato je vredno določiti zbirno mesto, da ne bi vsak dan obiskovali vseh vojašnic.

Bojni način je tradicionalen, vendar ne brez razlik. Polje je razdeljeno z mrežo šesterokotnih celic. Lahko ima ovire. Obstaja pa tudi novost v obliki gričev. Ko zasedejo hrib, enota za bližnji boj prejme dodatek k svojim lastnostim, enote na dolge razdalje pa povečajo svoj radij napada. Pred bitko lahko postavite enote na svojo polovico polja, odvisno od vaših želja. Število enot je odvisno od razvitega vodstva junaka.

Pri napredovanju junak izboljša eno od veščin v svojem arzenalu ali se lahko nauči nove. Vsakih osem stopenj lahko izberete posebno močnejšo spretnost.

Vsak junak ima reže za inventar za opremo za kampiranje, amulete ali orožje. Če ga pravilno opremite, lahko povečate obseg gibanja na zemljevidu ali povečate parametre obrambe ali napada med bitko.

Songs of Conquest na žalost ni mogoče brezplačno prenesti na PC. Igro pa lahko kupite na Steam Playground ali na uradni spletni strani.

Če imate radi tovrstne igre, te zagotovo ne smete zamuditi! Potopite se v svet magije in junakov!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more