Zaznamki

Northgard

Alternativna imena:

Northgard strategija v realnem času. Ta igra ni značilna za ta žanr. S svojim počasnim tempom je igra podobna poteznim strategijam. Če imate radi počasen napredek, ne da bi se morali nenehno premikati po zemljevidu v iskanju delčkov sekunde, ki lahko ločijo zmago od poraza, potem bi morali uživati v igri. Mehanika bitk tukaj ni tako razvita. Razvijalci so več pozornosti namenili razvoju kot osvajanju.

Na začetku igre vaš Drakkar, ki ga ujame nevihta, strmoglavi na majhen otok. Nato se začne raziskovanje in kolonizacija območja.

Preden igrate Northgard, morate izbrati ustrezen klan.

Skupaj jih je deset:

 1. Eikturnir jelen
 2. Koza Heidrun
 3. Fenrir volk
 4. Hugin in Munin raven
 5. Medvedek Bjarki
 6. Slidrug merjasec
 7. Swafnir kača
 8. Nidhogg zmaj
 9. Svadilfari konj
 10. Lingbakr kraken

Vsak od klanov ima svoje značilnosti in svoj stil upravljanja. Na primer, za jelena so to bonusni viri na začetku igre, za zmaja pa so to žrtve in sužnji. Več o vsakem od klanov lahko preberete, ko se odločite. Bolje je, da temu posvetite čas na začetku, ker kasneje tega ne bo več mogoče spremeniti.

V igri je kar nekaj vrst virov. Glavni so hrana, les in kamen. Les se uporablja za gradnjo stavb in ogrevanje pozimi. Kamen je potreben pri nadgradnji hiš in barak. In za kaj je potrebna hrana, vsi tako dobro vedo. Nasvet, za pridelavo hrane je bolje dati prednost lovu. Lov pozimi nima kazni, prinaša redno in enakomerno oskrbo s hrano.

To so najpomembnejši viri, obstaja pa še veliko drugih, kot so zlati kovanci.

Prav tako morate spremljati stopnjo sreče svojih delavcev, ta parameter močno vpliva na rast prebivalstva. Takoj, ko stopnja sreče pade na nič ali nižje, ne morete pričakovati povečanja števila kmetov, produktivnost delavcev pa močno upade. Če želite to popraviti, pravočasno ustvarite družbeno pomembne zgradbe.

Vse enote so primerne za raziskovanje zemljevida, vendar pazite, da se ne približate brlogom divjih živali, nekatere so nevarne. Ko je območje raziskano, lahko naredite kolonizacijo, kar vam bo omogočilo razširitev lastnine.

Zelo pomembno je odkriti predmete legende, če najdete dovolj takih krajev, potem je njihovo preučevanje še hitrejša pot do zmage kot razvoj vojaške umetnosti.

V igri je mogoče zmagati na več načinov.

 • Ekonomično.
 • Razvoj znanosti.
 • Po pridobitvi določenega števila točk slave.
 • Vojaški, če vam uspe premagati vse tekmece.

Lahko se odločite, kateri način vam je najbolj všeč.

Bojni sistem v igri ni preveč zapleten, razvijalci se niso osredotočili na osvajanja. Poleg tega dolgotrajna odsotnost vojske z vaših ozemelj poslabša statistiko vojske.

Northgard prenesite brezplačno na PC, žal ne bo delovalo. Igro lahko kupite na igralnem portalu Steam ali na uradni spletni strani.

Začnite svoje potovanje in pridobite ugled med vikinškimi klani! Namestite igro takoj!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more