Zaznamki

Legenda o Mani

Alternativna imena:

Legend of Mana je predelana različica akcijske RPG igre, izdane v 2000-ih na eni izmed igralnih konzol. Igra ima zelo lepo slikovnih pik, skoraj vsaka lokacija je umetniško delo. Za izdajo remaster različice ni bilo radikalnih sprememb, povečana je bila velikost tekstur in manjše spremembe animacij v ozadju. Kljub temu je igra videti lepša od mnogih sodobnih projektov in spominja na animirane barvite ilustracije knjige pravljic.

Zgodba se začne z dejstvom, da vam bodo povedali o gabeli sveta, ko je čarobni vrtinec dobesedno odnesel vse s površja sveta in raztopil v zraku. Toda številni artefakti so preživeli, ki so zamrznjeni spomini, ki vsebujejo mano. Eden od teh artefaktov stenske ure je padel iz viharja in padel na tla, in tako se je pojavila hiša, ker je artefakt vseboval spomin na prijeten dom. Toda hiša ni bila prazna, zato je na tla padel junak, pod preobleko katerega boste obnovili uničen svet.

Pred igranjem Legend of Mana, boste izbrali ime in spol za svoj lik. V sanjah bo vaš junak sanjal o boginji mane, ki vas prosi, da jo poiščete, vendar ne pušča namigov, kako to storiti. Ko zapustite hišo, boste srečali vrtačo, to je bitje iz rodu rastlin. Borer vam bo dal še en artefakt, če ga postavite na zemljevid, boste obnovili celotno regijo izgubljenega sveta z njegovimi prebivalci. Po tem pojdite na obnovljeno deželo in dokončajte naloge, ki vam jih bodo dali domačini. V igri kot taki ni glavne zgodbe, a med opravljanjem majhnih nalog zelo različne narave tu in tam naletite na dele zgodbe. Vsako od obnovljenih območij vsebuje artefakt, z iskanjem katerega lahko obnovite drugo ozemlje. Razporedite shranjene dežele na zemljevidu po lastni presoji, vsak igralec bo na koncu dobil svoj edinstven svet.

V dnevnik so zapisana vsa opravila, ki pa nimajo podrobnosti, zato si morate vse to zapomniti ali zapisati.

Naloge so lahko zelo različne:

 • Pomoč pri reševanju družinskih težav
 • Naučite se neznanega jezika
 • Pomoč šolarjem
 • Izboljšati odnose med ljubimcema
 • Ali najti in kaznovati zlikovce

In to je le majhen seznam. Igra je le veliko najbolj nepričakovanih nalog.

Ne brez bitk.

Bojni sistem, čeprav vsebuje veliko različnih trikov in kombinacij, vam kljub temu omogoča, da dosežete sovražnike z majhnimi udarci, ki preprečijo, da bi vas negativec napadel v odgovor. Težko bo le, če je več sovražnikov ali če gre za šefa z možnostjo blokiranja škode.

Razpon orožja je precej velik.

Tukaj je:

 1. Bodala
 2. Meči
 3. Staff
 4. Osi
 5. Kladiva
 6. Nunchaku

Vsako orožje ima svoj precej bogat arzenal trikov.

Vsako orožje je mogoče izboljšati za, vendar boste morali počakati, da odprete kovačnico. V njej lahko ustvarite tudi predmete iz improviziranih materialov.

Na dvorišču boste našli govoreče drevo, ki vam bo pomagalo gojiti sadje. Ne morejo le obnoviti zdravja ali mane, ampak tudi spremeniti lastnosti junaka.

V finalu boste dobili v roke Mana meč za boj proti glavnemu šefu. Razvijalci ne bodo hiteli z vstopom v zadnjo bitko. Igra je ogromna, ne hitite, da bi se poslovili od nje, dokončajte naloge in uživajte v tem barvitem svetu, polnem magije.

Brezplačen prenos Legend of Mana žal ne bo deloval. Vendar pa lahko igro kupite na igrišču Steam ali na uradni spletni strani razvijalcev.

Namestite igro zdaj, da se potopite v čudovit pravljični svet, kjer so celo sovražniki videti precej ljubki in včasih celo smešni!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more