Zaznamki

ixion

Alternativna imena:

Ixion vesoljska strategija v realnem času. V igri lahko vidite odlično kakovost grafike. Glasba je meditativna in sčasoma ne utrudi. Zvok igre je dober.

Zemljo je doletela katastrofa, ki je preživela le peščica ljudi, ki so bili pred nesrečo poslani v vesolje.

Postali boste vodja vesoljske postaje Tikkun, ki jo je ustvarilo podjetje Dollos Corporation, za čas trajanja igre. Ta postaja ni statična, potuje skozi prostranstva vesolja v iskanju novega doma za človeštvo.

Med potovanjem boste imeli kaj početi:

  • Pazite na porabo energije
  • Pravilno dodelite sredstva
  • Vzdrževanje oblazinjenja

Z izpolnitvijo teh osnovnih nalog boste lahko ohranili delovanje postaje. Če nečesa s tega seznama ne boste spremljali, se bo zgodila nepopravljiva katastrofa.

Postaja, ki je prispela k vašemu upravljavcu, ni v popolnem stanju. Popravite zlomljene kriopode. Ko igra napreduje, boste morali obnoviti dostop do šestih stanovanjskih sektorjev, kar bo omogočilo namestitev dodatnega prebivalstva v vsakega od njih. Poskrbite, da bodo ljudje dobili vse, kar potrebujejo, sicer vam bodo pokazali svoje nezadovoljstvo, vse do morebitnih nemirov. Na srečo je postaja opremljena s posebnim sistemom, zahvaljujoč kateremu lahko preprosto ugotovite razpoloženje posadke in se lahko pravočasno odzovete.

Poleg korporacije Dollos so druge korporacije zgradile podobne postaje. Na svojem potovanju boste srečali druge skupine preživelih. Z nekaterimi bo mogoče vzpostaviti trgovinske odnose. Drugi so lahko do vas sovražni. Tretji ni imel sreče in je spodletel. Razumite vzroke nesreče, ki jih je doletela, in uporabite preostale materiale, da se izognete katastrofi na vaši postaji.

Glavna vrednost so viri. Pošlji sonde za raziskovanje vesolja. Zgradite rudarske in izvidniške ladje, da poiščete gorivo, gradbeni material in hrano za posadko.

Poleg očitnih nevarnosti vesolja, kot so meteoriti in kometi, ki lahko poškodujejo oblogo trupa, obstajajo tudi druga tveganja, ki niso tako očitna. Vsa oprema postaje stalno deluje na meji zmogljivosti. Zato lahko pride do nesreč generatorjev, požarov, ki jih povzroči požar napeljave. Zelo neprijetna je tudi okvara sistemov za vzdrževanje življenja in čiščenje zraka. Vse to se bodo morale spopasti s popravljalnimi ekipami pod vašim vodstvom.

Igranje Ixiona je zahtevno in zabavno hkrati. Igra zasvoji in čas kar hitro beži, medtem ko jo igrate.

Razvijalci niso opustili svojega projekta, prihajajo posodobitve, ki prinašajo nove funkcije in širijo meje že tako ogromnega prostora.

Ixion prenesite brezplačno na PC, žal ni možnosti. Igro pa lahko kupite na tržnici Steam ali na uradni spletni strani.

Začnite igrati takoj zdaj, da preprečite izginotje človeštva in poiščete primeren dom za preživele v katastrofi!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more