Zaznamki

Hellblade: Senua's Sacrifice

Alternativna imena: Hellblade: Senua's Sacrifice

Psihološka Igra Hellblade.

Igra Hellblade je v lasti razvijalca Ninja Theory, ki je prevzela tudi vlogo založnika in tega občutljivega vprašanja ni zaupala nikomur. In ne celoten studio je delal na samem igralnem produktu, ampak samo majhno ekipo, v kateri se je zbralo le 15 ljudi.

Ta igra za ekipo, ki je najprej zavila na tako obsežno delo, je nekakšen poskus. Kot vedno se zgodi, da prvi otrok, ki mu je najljubši, hrani, neguje, poskuša napovedati vsako mučnino. Podobno so v tej zadevi zamisli pristopili z resnimi nameni, da bi hkrati podarili nekaj veličastnega, ambicioznega in umskega raznoraznega. Avtorji priznavajo, da so se poglobili v proučevanje vseh vrst psiholoških motenj, ki jih preganjajo v okultizmu. Vsaka oseba ima svoje male demone, ki živijo (čeprav za nekatere niso tako majhni).

Delujejo na podobo glavne junakinje Seuna iz vojne keltskega plemena, razvijalci zatekel k pomoči različnih virov zaradi avtentičnosti. Da bi bila psihološka motnja znaka naravna, so se obrnili na profesorja Paula Fletcherja, ki je specializiran za nevrobiologijo, za nasvet. Pomagal je tudi Welcom Trust, dobrodelni sklad, znan po medicinskih in znanstvenih raziskavah na različnih področjih. Tudi ljudje, ki so nekoč preživeli psihozo in se odločili deliti svoje osebne izkušnje, so prispevali svoj prispevek. To se je nanašalo na trenutke, ko so v njihovih glavah slišali glasove. Z oblikovanjem replik junakinje so se avtorji odločili, da se ne bodo vključevali v spreminjanje realnih možnosti, tako da bo vse izgledalo bolj realistično.

V preganjate svojo pošast.

Kot rezultat dolgega in trdega dela se je rodila Seuna, ki je postala tisto, kar jo vidi igralec, ki je začel igrati igro Hellblade. Obsedena je z doseganjem dna pekla, da bi našla odgovore na vprašanja, ki jo mučijo. Toda ona ne ve, da je pekel vedno z njo, saj je manifestacija njene bolne domišljije. Vnetih možganov povzroča neznani svet demonov, s katerimi se mora boriti. Pravzaprav so to samo halucinacije, blodnje in strašne iluzije, ki jih povzroča podzavest.

Prenesite Hellblade od avgusta 2017, ta datum je napovedan kot uradni začetek projekta. Iz igre, ki jo je pokazal studio, lahko rečemo, da je to vrhunski izdelek z ogromnim svetom in ustvarjenimi duhovi.

  • Explore terrain
  • Poišči predmete
  • Boj pošasti
  • Izboljšajte svoje spretnosti

Zanimivosti.

Pred igranjem v Hellbladeu vas bo verjetno zanimalo nekaj zanimivih podrobnosti. Na primer, ko so ustvarili bojni sistem, so povabili kaskaderko Chloe Bruce, ki je bila podcenjena Daisy Ridley med snemanjem vojn Star v delu "Force Awakening".

Glavno vlogo v Hellblade je izvedla Melina Yurgens, v resnici pa ni igralka, ampak se je ukvarjala z montažo videa v drugem projektu. Vloga Senoisa je začasno opravljala, medtem ko je bila iskana stalna igralka. Vendar pa je ekipa spoznala, da je Melina hitro vstopila v vlogo in opravila odlično delo, zato ji je ponudila, da nadaljuje delo skozi podobo do konca.

Čeprav se je dekle strinjala, je bila sprva strašno sramežljiva in včasih celo zaprosila svoje kolege, naj se obrnejo ali ugasnejo luči, ko mora opraviti preveč čustvene prizore. Ampak delo na sebi in vadbe v telovadnici postopoma vzbujalo zaupanje v njo, in sramežljivost ni bila tako močna.