Zaznamki

Baldurjeva vrata: Dark Alliance 2

Alternativna imena:

Baldur's Gate: Dark Alliance 2 je še en del klasične igre iz leta 2004 založnika, ki ga pozna vsak oboževalec RPG. Teksture so bile predelane in igra se je premaknila na nov motor, vendar so izrezki in začetni zasloni iz neznanega razloga ostali nenadzorovani. Ljudje obožujejo te igre ne zaradi kakovosti grafike, ampak ponekod bi rad videl sliko malo boljšo. Glasovna igra je ostala iz stare različice. S tem je v igri vse v redu, tukaj ni nobenih pritožb. Toda to je bolj prepir, zaplet kompenzira vse te pomanjkljivosti. V tej igri morate raziskati številne lokacije in izboljšati veščine svojega junaka, medtem ko rešujete svet.

Igra se kronološko odvija takoj po koncu prvega dela. Priporočljivo je, da najprej preberete prvi del, potem bo vse jasnejše. Toda kot ločena zgodba je igra precej zanimiva.

Pred igranjem igre Baldur's Gate: Dark Alliance 2 izberite razred znakov.

Tukaj je pet razredov, kar očitno daje več svobode izbire.

  • Človeški barbar
  • Elf Necromant
  • Menih temnega vilina
  • Škrat Rogue
  • Človeški duhovnik

Če je tokrat boljše ravnovesje, je mogoče igrati kateri koli razred. Po začetku igre boste lahko poimenovali lik, ki ga izberete.

V uvodnem prizoru boste izvedeli, da je uničenje stolpa na koncu prvega dela igre povzročilo odprtje vrat, iz katerih so se v svet zlili številni zli duhovi. Ker grožnja svetu grozi po vaši krivdi, je na vas, da jo rešite.

Po tem te vržejo na zapuščeno cesto. Po prehodu malo naprej srečaš ranjenega bojevnika. Pove vam, da je varovala karavano, ki so jo napadli Rdeči očesi, da je čudežno preživela bitko in ji je ime Kiira.

Nadalje pravi, da je eden od odredov, ki so napadli, odpeljal več ljudi s seboj v bližnji gozd. Toda slišala je, da so bojevniki iz drugega odreda odšli v vas Wayfork in nameravali zažgati to mesto.

Strinjate se, da ji boste pomagali, pojdite proti gozdu, da poiščete prvo ekipo, in se dogovorite s Kiiro, da se srečata blizu Wayforka, da se spopadeta z drugo ekipo.

Kaj se je zgodilo potem, lahko izveste, ko igrate Baldur's Gate: Dark Alliance 2

Poleg glavne zgodbe v igri se lahko lotite stranskih nalog. Dialogi v igri so dobro napisani, igra zasvoji. Z vsako višjo stopnjo dobite priložnost izboljšati eno od sposobnosti ali se naučiti nove. Ko napredujete v času, zamenjajte orožje in oblačila za najboljše, ki jih dobite od poraženih sovražnikov, skupaj z zlatom. Količina izkušenj, potrebnih za višjo stopnjo, se kopiči hitreje kot v prvem delu.

Shranjevanje igre je tako kot prej možno samo na posebnih podstavkih ali pa boste morali uporabiti drsnike za teleport, da pridete do mesta, kjer lahko shranite in se nato vrnete nazaj.

Igra ima spremembo časa. Tudi vreme se spreminja.

Z večino okoliških predmetov ni mogoče komunicirati, obstajajo pa sodi ali skrinje, ki jih je mogoče razbiti, da pridobite različne vire, shranjene v njih.

Baldur's Gate: Dark Alliance 2 brezplačno prenesite na PC, žal ne bo delovalo. Igro lahko kupite na tržnici Steam ali na uradni spletni strani.

V igri na vašega junaka čaka cel svet, ki ga je treba rešiti, začnite igrati takoj!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more